SLOVENSKI ZAJTRK IN TEDEN SLOVENSKE HRANE

Teden slovenske hrane je teden, namenjen premisleku o našem načinu prehranjevanja, o tem,
kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi
nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in
živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je
pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. (vir: https://www.nasasuperhrana.si/clanek/navodila-za-izvedbo-projekta-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2024)

Tako smo tudi v našem vrtcu za kosilo cel teden jedli tradicionalne jedi iz različnih koncev Slovenije in povedali, iz kje izhajajo in iz česa so sestavljene (npr. bloška trojka, mengeški bizgec), v petek, 15.11.2024, pa so otroci zajtrkovali kruh, maslo, med, jabolko in vse to poplaknili z mlekom.

 

 

 

Prijava na e-novice