Uvajanje v vrtec

Komisija o sprejemu otrok vas pisno obvesti o sprejemu vašega otroka in vas istočasno seznani s postopkom pred podpisom pogodbe. Pošljemo vam dokumentacijo, ki se nanaša na spoznavanje otroka in razna dovoljenja. Po podpisu pogodbe vam sporočimo, v katero sobo je otrok razporejen ter dodamo kontakt vzgojiteljice, s katero se nadalje dogovarjate.

Pred vstopom v vrtec lahko vzgojiteljica obišče otroka na njegovem domu (traja do 1 ure), kadar se starši v pogovoru z vzgojiteljico za to odločijo.

Otrok prvič obišče vrtec skupaj s starši. Ta obisk naj bi bil dan ali nekaj dni pred rednim vstopom otroka v vrtec, ko bo otrok v skupini že sam, brez navzočnosti staršev. Za to je primeren čas, ko v skupini ni drugih otrok (popoldan). Obisk naj bi trajal od 20 do 30 minut.

Otrok naj bi rutino dneva osvojil v roku enega tedna.

Postopek konkretnega vstopa otroka v skupino:

  • Prvi dan je otrok prvič sam brez prisotnosti staršev v skupini otrok, in sicer za čas približno ene ure. Starši so nekje v bližini, da jih lahko vzgojiteljice pokličejo, če bi bilo to potrebno, vendar niso navzoči v otrokovi Svetujemo, da pride ta dan z otrokom v vrtec tisti od staršev, od katerega predvidevate lažjo in pogumnejšo ločitev otroka ali starša.
  • Čas prisotnosti otroka v skupini se v nadaljnjih dnevih podaljšuje (npr. naslednji dan je otrok pri zajtrku in ostane do prehoda otrok na igrišče; potem ostane na kosilu; proti koncu tedna že spi v vrtcu).
  • V primeru večjih težav pri uvajanju se starši pogovorijo z vzgojiteljico in poskušajo najti najprimernejšo rešitev.

Ob prvem računu, ki ga boste prejeli, vam bo zaračunana še vpisnina, ki znaša 25 eur.

PRIPOROČILA PRED VSTOPOM V VRTEC

  • v skupino 1. starostnega obdobja: Kakšen mesec preden se bo otrok uvajal v vrtec, predlagamo, da otroka odvadite od uporabe dude, stekleničke (otrok naj uporablja kozarec), dnevnega dojenja, dojenja kot načina uspavanja, otroka spodbujajte k uporabi žlice za hranjenje;
  • v skupino 2. starostnega obdobja: Otrok naj bo pred vstopom v vrtec odveden od plenic.

S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.