Skutna pita z gozdnimi sadeži – rumenčki pečejo s s. Diano

S. Diana je tudi septembra prišla v naš vrtec, da je skupaj z otroki iz rumene sobe spekla popoldansko malico.

Prilagamo recept, da se lahko s pito posladkate tudi doma.

 

Sestavine za 1 pekač

Za krhko testo:

400 g moke

1 pecilni prašek

150 g sladkorja

200 g masla

2 jajci

 

Za nadev:

4 jajca

100 g sladkorja

500 g skute

80 g kisle smetane

1 prašek za vanilijev puding

250 g gozdih sadežev

 

PRIPRAVA

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in sladkorjem. Dodamo na kocke narezano maslo in jajce ter vse sestavine zgnetemo v krhko testo. Pustimo počivati v hladilniku približno eno uro.
  2. Pekač prekrijemo s peki papirjem in dve tretjini testa natrgamo po pekaču ter ga enakomerno pritisnemo in razporedimo po dnu pekača.
  3. Preostalo tretjino testa damo nazaj v hladilnik.
  4. Za nadev v posodi zmiksamo jajca in sladkor, da zmes naraste. Postopoma vmešamo skuto, kislo smetano in prašek za vanilijev puding, da se sestavine dobro povežejo.
  5. Nadev enakomerno razporedimo po testu v pekaču.
  6. Po vrhu enakomerno porazdelimo gozdne sadeže ali katerokoli drugo sadje.
  7. Preostalo testo oblikujemo v tanke in dolge svaljke in jih v obliki mreže razporedimo po nadevu. Testo lahko tudi razvaljamo in narežemo kot rezance ali pa hladno testo naribamo in drobljenec potresemo po nadevu.
  8. Pito pečemo v ogreti pečici pri 170 stopinjah C približno 60 minut.
  9. Pečeno pustimo, da se ohladi, jo narežemo in postrežemo.