S. Diana je tudi septembra prišla v naš vrtec, da je skupaj z otroki iz rumene sobe spekla popoldansko malico.
Prilagamo recept, da se lahko s pito posladkate tudi doma.
Sestavine za 1 pekač
Za krhko testo:
400 g moke
1 pecilni prašek
150 g sladkorja
200 g masla
2 jajci
Za nadev:
4 jajca
100 g sladkorja
500 g skute
80 g kisle smetane
1 prašek za vanilijev puding
250 g gozdih sadežev
PRIPRAVA
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in sladkorjem. Dodamo na kocke narezano maslo in jajce ter vse sestavine zgnetemo v krhko testo. Pustimo počivati v hladilniku približno eno uro.
- Pekač prekrijemo s peki papirjem in dve tretjini testa natrgamo po pekaču ter ga enakomerno pritisnemo in razporedimo po dnu pekača.
- Preostalo tretjino testa damo nazaj v hladilnik.
- Za nadev v posodi zmiksamo jajca in sladkor, da zmes naraste. Postopoma vmešamo skuto, kislo smetano in prašek za vanilijev puding, da se sestavine dobro povežejo.
- Nadev enakomerno razporedimo po testu v pekaču.
- Po vrhu enakomerno porazdelimo gozdne sadeže ali katerokoli drugo sadje.
- Preostalo testo oblikujemo v tanke in dolge svaljke in jih v obliki mreže razporedimo po nadevu. Testo lahko tudi razvaljamo in narežemo kot rezance ali pa hladno testo naribamo in drobljenec potresemo po nadevu.
- Pito pečemo v ogreti pečici pri 170 stopinjah C približno 60 minut.
- Pečeno pustimo, da se ohladi, jo narežemo in postrežemo.