OBISK PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA

Na dan sv. Miklavža smo dobili prav poseben obisk. Dopoldne je med nas prišel )seveda) Sv. Miklavž, popoldan pa nas je v vrtcu obiskal predsednik RS gospod Borut Pahor.

 

Ob 20 letnici vrtca nam je podaril zbirko pravljic Ele Peroci, ki je izšla ob 100 letnici pisateljičinega rojstva.

Izročil pa nam je tudi Zahvalo predsednika RS, ki jo je prejel Uršulinski zavod ob 320-letnici prihoda sester uršulink v Ljubljano in 20-letnici Angelinega vrtca, prvega vrtca v Sloveniji, ki je uvedel vzgojo po metodi montessori, za spodbujanje dobrodelnosti, strpnosti in sodelovanja.

Zahvalil se nam je za »državniško« vlogo našega vrtca-kar nekajkrat smo bili namreč povabljeni k sprejemom z vojaškimi častmi za delegate tujih držav. Otroci so vedno z veseljem gledali, kdo je prišel, mirno stali ob himni ter pozdravljali goste z zastavami Slovenije.

 

Z otroci smo zapeli himno naše države, himno vrtca in na koncu še pesem, ki so se jo otroci naučili  na Glasbenih uricah (pod vodstvom Ule Ulaga in njenega sina): Snežinke.

 

Predsedniku smo podarili medenega Miklavža (tega je Dobri mož pustil posebej zanj), domač med, zemljevid Slovenije izpod otroških rok ter nekaj risbic (na katerih se je g. predsednik tudi prepoznal: »Tisti s kravato sem jaz.« )

 

 

Obisk predsednika nam je bil v veliko čast in veselje.

 

Foto: Matic Dolenc

Zapisala: U.S.