ADVENTNI ČAS V VRTCU – ENOTA LJUBLJANA

V vsaki sobi smo med adventom prižigali ustrezno število svečk na adventnem vencu, na sv. Lucijo posejali božično žito, peli Pridi k nam, Gospod in Prva svečka zagorela. V času devetdnevnice postavljamo jaslice, izdelujemo ovčke,   krasimo garderobo in sobe ter pojemo Poslušajte vsi ljudje. Ob vsem tem pa se trudimo storiti tudi nekaj dobrih del, da bodo  na Jezusovo rojstvo pripravljena tudi naša srca.

 

Zelenčki pa so letošnji adventni čas preživeli takole:

»Lahko se pohvalimo, da zelo spremljamo koledar svetnikov in da radi otroci prisluhnejo zgodbam o njihovih življenjih. Zadnje čase smo spoznali: sveto Barbaro, sveto Lucijo, sv. Andreja, sv .Martina, sv. Nikolaja, sv. Elizabeto Ogrsko…. Svetniki so v zeleni sobi zelo prisotni. Najdemo jih na otroških risbah, celo v igrah. Jakob na igrišču deli vloge in pravi: » Irene, ti boš sveta Lucija- a je prav?«

Na svetega Andreja dan nam je hišnika Andreja uspelo prav lepo presenetiti. Smo ga pričakali dopoldne pred njegovo delavnico s tamburini, ropotuljami, bobni in prepevanjem refrena pesmi Sv. Andrej, ki jo izvajajo Gugutke. Poklonili smo mu ribice, saj je bil sveti Andrej ribič po poklicu. Na isti dan smo šili poprej v ribarnico in smo se menili s trgovci z ribami – tudi njihov patron je sveti Andrej. En prodajalec nam je pokazal ogromnega lososa in nam naredil veliko veselje.”

 

             

         

Prijava na e-novice