ZAKLJUČNI JASLIČNI IZLET-ROMANJE ORANŽNE SOBE

V četrtek, 27.5.2021, je v oranžni sobi vrvelo od otroškega pričakovanja skupnega romanja s starši. Dopoldne smo z otroki v vrtcu spekli male žemlje, prav take, za otroške ročice, da bodo nasitile želodčke po dolgi poti do Marijine kapelice pod Rožnikom. Popoldne ob 16ih pa se je začelo zares. Oranžki-vseh trenutno možnih- so skupaj s svojimi starši in sorojenci skupaj z vzgojiteljicama začeli romarsko peš pot. Vmes smo se ustavljali, nabrali vsaka družina 20 različnih listov dreves (že kot uvod v 20. obletnico delovanja našega vrtca), tekli od klopce do klopce, hodili po deblih, se pogovarjali, peli pesmice, se smejali, ob Mariji pa zapeli del litanij ter se pomastili z žemljami ter malico iz nahrbtnika.

Da je bilo “fino”, povesta tudi mamici iz “naše sobe”:

 

Najlepša hvala za čudovito idejo in pogum za izpeljavo končnega izleta. Naša družina je v druženju zelo uživala. Med potjo, ki je otrokom dobro poznana, je bilo veliko teka in skokov, kakšen padec, najbolj pa je štel nasmeh otrok z žemljo v roki, ko smo prispeli do kapelice sv. Marije. Molitev in pozitivna energija je očitno pomagala, da je nevihta prišla kasneje, ko smo bili že varno doma.

Hvala vama, ker sta organizirali čudovit izlet in druženje. Lepo je bilo videti, kako so otroci vpeti v delo v vrtcu, kako so sami pripravili žemljice, piškote in kako poučne so vaši poti iz centra Ljubljane proti Rožniku. Čas se prehitro obrne in najin otrok tudi že odhaja na vrtčevsko stran v letošnjem letu. Izjemno sva srečna in hvaležna, da je čas v jaslih preživel ob vama.

 

(zapisala: Urška Slakan)