Piknik vrtca

V soboto 9. junija nas je kljub deževnemu in vetrovnemu petku, že navsezgodaj zjutraj pričakalo lepo vreme in obetal se nam je krasen dan, družinski piknik za otroke in starše iz AV.
Prvi jutranji sončni žarki so že posijali na čudovito dvorišče samostana v Škofji Loki pri Svetem Duhu. Vzgojitelji smo zjutraj imeli še zadnje priprave, potem pa so tiho in umirjeno samostansko dvorišče, kmalu preplavili razigrani otroški glasovi in veselo pričakovanje.
Vrtčevski otroci smo se skupaj z vzgojitelji razdelili po skupinah ter odšli na različne delavnice, ki so jih posebej za nas pripravili škofjeloški skavti. Otroci so najprej spoznali kdo so skavti, kakšne so njihove uniforme in s čim se ukvarjajo. Nato so se otroci preizkusili v najrazličnejših dejavnostih, kot so npr. plezanje po pajkovi mreži, hoja po gurtni, glasbena ter ustvarjalna delavnica. Jaslični otroci pa so se podali na sprehod po okolici samostana.
Medtem ko so se otroci brezskrbno igrali, pa so starši poslušali predavanje gospoda Gregorja Čušina, ki je na hudomušen in hkrati resen način predaval o zakonskemu življenju ter o življenju kristjana nasploh. Po delavnicah je sledila zahvalna sv. maša, namenjena za družine AV. Pri maši smo blagoslovili tudi slovensko, evropsko zastavo ter zastavo AV, ki sedaj ponosno plapolajo na pročelju našega vrtca.
Po maši je sledilo še prosto druženje ob hrani in pijači, kjer smo se lahko med seboj pogovarjali, si izmenjali izkušnje ter se družili v prijetnem vzdušju samostanskega dvorišča. Skupaj smo preživeli zelo lep in nepozaben dan!

Andreja Simčič

Več v FOTOGALERIJI namenjeni staršem otrok AV.