Angelin vrtec praznuje 20 let

v vrtcu …

3. januarja 2022 je naš vrtec praznoval okroglo obletnico delovanja. Kar 20 let jih že ima. Veliko praznovanje z otroki smo imeli 4. januarja, da smo lahko prvi dan po novem letu vse pripravili in celo z otroki spekli torte.

Otroci so z navdušenjem pričakovali veliki dan. Pripravili smo okrasitev za sobe, posebno smo okrasili glavni prostor praznovanja, kjer smo se zbrali otroci in vzgojiteljice iz vrtca (ter kasneje še iz jasli).

Seveda smo pričakovali, da bo lahko naše praznovanje večje in še bolj slovesno, a smo ga morali prilagoditi trenutnim razmeram in epidemiji Covid-19.

Vzgojiteljice in kuharica smo se že zjutraj dobile v kuhinji vrtca in pripravile obložene kruhke. Ravnateljica Tina pa je s krašenjem dokončala torto oziroma kar tri torte.

Z otroki smo se ob 9.30 zbrali v dvorani 1 in poslušali zgodbo o nastanku našega (Angelinega) vrtca, ki nam jo je pripovedovala vzgojiteljica Neža. Otroci so ob zgodbi uživali in z veseljem gledali slike, ki so se ob tem vrtele preko projektorja.

Seveda smo Angelinemu vrtcu prižgali svečke, za vsakih 5 let eno svečko. Skupaj z otroki smo zapeli še pesem »Zemlja se vrti« in »Kolikor je kapljic morja«, da smo vrtcu zaželeli vse najboljše.

Za otroke pa je sledilo tudi manjše presenečenje, ki ga je pripravil Andraž Slakan (mož naše Urške). Imeli smo pravi mali koncert, na katerem je zaigral celo našo himno. Tudi z otroki smo pripravili nastop ter zaplesali in zapeli.

Kot se za vsako praznovanje spodobi je seveda programu sledila pogostitev na kateri smo pojedli obložene kruhke, pili sok in se kasneje posladkali s torto.

Po vrnitvi v sobo smo še tam nadaljevali z rajanjem in zabavo. Seveda je bil to za vse nas prav poseben dan.

Vse najboljše, Angelin vrtec!

Katarina in Ana

v jaslih …

V ponedeljek, 3. 1. 2022, smo se z okrasitvijo in himno spomnili, da ima naš vrtec 20-ti rojstni dan. V torek, 4.1. 2022 pa smo se z mlajšimi otroki skupaj dobili v Oranžni sobi, kjer smo peli in plesali. Na melodijo pesmi Pri nas pa hiško zidamo smo skupaj radi pometali, brisali mize, slikali, roke umivali in bili veseli in srečni s pesmijo Če si srečen. Tudi malica je bila slavnostna – obloženi kruhki in sok. Zunaj smo se skupaj fotografirali pod napisom VSE NAJBOLJŠE ANGELIN VRTEC, nato pa premagali kar nekaj stopnic do dvorane, kjer smo si lahko ogledali video posnetek iz našega vrtca, ki je nastal prav ob 20 letnici. Zapeli smo himno našega vrtca, ob tem pa nas je presenetila torta, s katero smo se po kosilu radi posladkali.

Bog živi Angelin vrtec in še na mnoga leta!!!

 

Manca